onsdag 19 januari 2011

Saving money with open source

På BETT fanns ett ofantligt stort utbud av företag som förevisade och marknadsförde sina unika tjänster och produkter. Ett mycket intressant komplement till detta var ett av de föredrag jag deltog på; "Saving money with open source". Bl.a. berättade en rektor från en högstadieskola i London hur de nästan halverat IT kostnaderna och samtidigt fått pris på nationell nivå för deras nivå på IT i skolan. Han slog dessutom hål på föreställningen att det behövs mycket mer handpåläggning och IT-support med open source; det var enligt rektorn en myt. Hela presentationen från BETT finns upplagd på hemsidan:

http://opensourceschools.org.uk/   

Kolla in sidan, där finns pra tips på bra, gratis programvara. Vad tror ni om open source? Varför används inte detta mer än vad det görs idag? Vad tror ni om utvecklingen framöver? Ser fram emot era kommentarer i detta hyperintressanta ämne! :)

1 kommentar:

  1. Jag tror att det finns en tveksamhet bland lärare att gå från det "trygga" till något nytt som man inte har någon erfarenhet av. Eftersom det är som mycket nytt med de digitala lärresurser och förändringen av pedagogiken vågar man inte göra ytterligare en förändring.

    SvaraRadera